I Love Beijing

Na 7 jaar is het eindelijk zover, ik ga terug naar Beijing! Ni Hao!
In 2006 heb ik een half jaar gewerkt en gewoond in deze wereldstad. Van de Nine Million Bicycles in Beijing was mijn roze fiets er één van. Wie zegt dat NYC never sleeps is nog nooit in Beijing geweest. Deze stad bruist energie en geeft je toch het gevoel alsof je thuis bent. Cultuur en de moderne wereld kruisen elkaar, maar de tradities blijven. Ik kan niet wachten om te zien hoeveel er in de afgelopen 7 jaar is veranderd.

Romantisch Praag

Om het einde van 2012 en het begin van 2013 te vieren was ik met vriend-lief een paar dagen in Praag. Praag is een prachtige, historische stad. De Karlsburg maakt hierbij het mooie plaatje compleet.

Met een klein uurtje vliegen sta je met beiden benen in het Oosten van Europa. De vlucht hoeft niet duur te zijn, net zoals het verblijf. Ter plaatse kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn genoeg leuke lunch cafés en wil je voor een leuke prijs echt lekker eten dan is School Restaurant echt een aanrader. Openbaar vervoer in de stad is goed geregeld, maar het is net zo leuk om lekker te lopen langs alle mooie gebouwen en over de gezellige pleinen.

Het nationaal theater is ook echt een bezoek waard. Het gebouw is prachtig, hier beleef je je eigen ware Sisi moment (nu nog zo’n jurk).

In november en december zijn er in Praag leuke kerstmarkten te vinden. Oud en Nieuw wordt ook zeker gevierd (de flessen champagne zijn niet aan te slepen) maar onder vuurwerk verstaan ze harde bommen/explosieven. Dus je bent gewaarschuwd ;-)